Rolluik met afstandsbediening

Geinteresseerd in rolluiken? En wilt u nog meer plezier beleven aan uw rolluiken? Laat u dan overtuigen van de voordelen van een rolluik met afstandsbediening.

Prijzen

De prijs van een rolluik met afstandsbediening kan sterk variëren. Bij een rolluik van 1 meter bij 1 meter starten de prijzen vanaf €215, tot maximaal €550. Bij het samenstellen van een rolluik heeft u veel keuzes die de prijs beinvloeden. Een buismotor van een huismerk is goedkoper dan dat van de merken Somfy en Nice. De garantietermijn die de leveranciers aanbieden is gemiddeld 5 jaar na aankoop van de producten. Wilt u de beste deal? Dan adviseren wij om hierboven gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

Rolluik met afstandsbediening

Elektrische rolluiken kunnen op twee verschillende manieren bediend worden. Met een schakelaar of afstandsbediening. Het rolluik met afstandsbediening wordt aangedreven door een buismotor en beschikt over een zender. Daardoor geniet u van dezelfde voordelen:

  • Inbraakveiligheid
  • Eenvoudige bediening
  • Minder slijtage

Het voordeel van een rolluik met buismotor is dat de kracht bij het ophalen geleidelijk verdeeld wordt. Het handmatig ophalen van een groot rolluik is een krachtsinspanning die soms geforceerd wordt. Hierdoor is er eerder kans op slijtage, dit gaat ten koste van de levensduur van het rolluik. Door een buismotor kunt u dus langer genieten van uw rolluiken.

Rolluik met afstandsbediening

Inbraakveiligheid

Een rolluik geeft bescherming aan uw kozijnen en schrikt inbrekers af. Elektrische rolluiken beschikken vaak over anti-optilveren. Hierdoor is het niet mogelijk om het rolluik omhoog te tillen, dit verbetert de inbraakveiligheid van uw huis. Een extra optie bij een rolluik met afstandsbediening is een bewegingsmelder. Een beweginsmelder detecteert de omgeving; wanneer iemand zich te lang voor het rolluik bevindt, sluit het automatisch.

Nog meer comfort

Een rolluik met afstandsbediening biedt u nog meer comfort dan een elektrisch rolluik. Het rolluik beschikt over een zender. Dit geeft u de mogelijkheid om vanuit het hele huis de rolluiken te bedienen. Een afstandsbediening beschikt vaak over één kanaal. Hiermee kunt u één rolluik bedienen. Wilt u liever alle rolluiken met één afstandsbediening kunnen bedienen, dan is het aan te raden om een afstandsbediening met meerdere kanalen te kiezen. U betaalt hiervoor €10-20 extra. Hiermee is er de mogelijk om de rolluiken in te delen in groepen. Zo kunt u met één afstandsbediening alle rolluiken openen en sluiten. Heeft u liever geen zorgen over uw rolluiken, dan zijn de zonnesensoren een aanrader. De zonnesensoren laten de rolluiken automatisch zakken op basis van lichtmeting. De lichtgevoeligheid is naar eigen wens in te stellen.

Rolluiken bedienen met uw tablet, PC of smartphone

De trein van digitalisering raast maar verder, en heeft ook ons station bereikt. Sinds korte tijd is er de optie om uw rolluiken te bedienen vanaf een tablet, PC of smartphone. U heeft dan nog meer voordelen dan een rolluik met afstandsbediening. Het maakt niet meer uit waar u zich bevindt, overal ter wereld heeft u de mogelijkheid om uw rolluiken te bedienen. U bedient het systeem via een applicatie op uw apparaten. Aan het systeem is een meerprijs van ongeveer €499 verbonden.

Toch liever een handmatige bediening

Wilt u niet te veel geld uitgeven aan uw rolluiken, dan zijn rolluiken met handmatige bediening aan te raden. Deze rolluiken zijn niet zo luxueus als een rolluik met afstandsbediening. Toch bieden ze voldoende bescherming tegen extreem weer en inbrekers. U kunt hier meer lezen over de prijzen en voordelen van handmatige rolluiken.

Leveranciers in uw regio vergelijken

De prijzen en mogelijkheden voor een rolluik met afstandsbediening kunnen veel verschillen. Daarom raden wij u aan om verschillende offertes te vergelijken. Zo betaalt u nooit te veel, en kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van een rolluik met afstandsbediening.