inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken

Prijzen rolluiken

Rolluiken prijzen kunnen erg verschillen. De prijs is erg afhankelijk van de manier van bedienen en het merk. Ook materiaalsoort heeft een sterke invloed op de prijs. Voor een rolluik van 1 meter bij 1 meter ligt de prijs ongeveer tussen de € 100 en € 500. Rolluiken met handmatige bediening zijn het voordeligst in aanschaf. Wanneer u een rolluik met elektrische bediening wilt, betaalt u al snel een hogere prijs. U kunt uw rolluiken eenvoudig zelf plaatsen, maar natuurlijk kunt u ook kiezen voor een specialist. Voor het laten plaatsen van uw rolluiken betaalt u een gemiddelde meerprijs van € 125.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen van nieuwe rolluiken? Vraag dan gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes aan van betrouwbare rolluiken specialisten in uw regio. Binnen 2 minuten bent u klaar met de aanvraag. U bespaart hiermee tot wel 40% op uw rolluik prijzen.

Voordelen van rolluiken

Uw huis voorzien van rolluiken heeft veel voordelen. Rolluiken hebben een zonwerende functie waardoor ze uw huis kunnen verduisteren. Hierdoor heeft u geen last van de felle zon en in de ochtenduren, als u slaapt, een donkere kamer. Een ander voordeel van rolluiken is dat ze de isolatiewaarde van uw huis verbeteren. Zo kunt u jaarlijks veel geld besparen op uw energierekening. Rolluiken hebben tevens een beschermende functie voor uw huis. Het beschermt uw ramen en kozijnen en vermindert de kans op een inbraak. Wilt u rolluiken, denk dan na over de manier van plaatsen. Rolluiken zijn op drie manieren te plaatsen:

  • Inbouwrolluiken
  • Opbouwrolluiken
  • Voorzetrolluiken

 Inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken

 Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken worden, zoals de naam doet vermoeden, ingebouwd. Boven de deur- of raamopening wordt een uitsparing gemaakt, waar het rolluik geplaatst wordt. Zo bevindt het inbouwrolluik zich achter de buitensteen en boven het raam. Hierdoor is het rolluik helemaal netjes afgewerkt, en ziet u het rolluik alleen wanneer het is gesloten. Voor deze manier van plaatsen is veel ruimte achter de buitensteen een vereiste. Hierdoor is deze manier van plaatsen vooral geschikt bij nieuwbouwprojecten. Een nadeel is dat er sprake is van een doorbreking van de bouwschil. Dit is de grens tussen de binnenzijde van de woning en buitenwereld. Hierdoor moet de kast goed geïsoleerd worden met een kunststofplaat of minerale wol.

Opbouwrolluiken

Wanneer inbouwrolluiken niet mogelijk zijn, zijn opbouwrolluiken een goede variant. Opbouwrolluiken worden zo geplaatst dat het raam en rolluikkast één geheel vormen. Het opbouwrolluik wordt achter het raam, en vervolgens in zijn geheel achter de buitensteen geplaatst. Door de kleinere oprolstructuur is een minder grote uitsparing nodig. Deze manier van plaatsen is dus erg geschikt bij renovaties. Een voordeel van opbouwrolluiken is dat de kast al voldoende geïsoleerd is in de fabriek.

Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn bij iedere woning een oplossing. De kast van het voorzetrolluik kan op twee verschillende manieren geplaatst worden. Als een voorzetrolluik ergens op geplaatst wordt, noemen we dit ‘op de dag’. In de onderstaande afbeelding (links) is het voorzetrolluik op de muur geplaatst. Wordt een voorzetrolluik ergens tussen in geplaatst, dan noemen we dit ‘in de dag’. Deze manier van plaatsen is te zien in de rechter afbeelding, het voorzetrolluik is tussen de muur in geplaatst. Doordat het voorzetrolluik ergens op of tussen geplaatst wordt, is er weinig sloopwerk nodig. Bent u een handige doe-het-zelver, dan kunt u ervoor kiezen om uw voorzetrolluiken zelf te plaatsen.

Manier van bedienen

Als u rolluiken wilt aanschaffen moet u, naast de manier van plaatsen, een keuze maken qua bediening. U kunt rolluiken handmatig bedienen, elektrisch (schakelaar) of elektrisch met afstandsbediening. Handmatige rolluiken zijn voordeliger in aanschaf, maar elektrische rolluiken bieden meer comfort. Vergelijk daarom de voordelen van handmatige of elektrische rolluiken.

Prijzen vergelijken

Bent u op zoek naar een goede deal? Dan kunt u het beste eerst leveranciers vergelijken. De verschillende manieren van plaatsen kunnen invloed hebben op de prijs. Vergelijk daarom gratis en vrijblijvend offertes, en bespaar op de totale kosten van inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken. Voor een gegarandeerd lang profijt, is het bovendien handig om te controleren of de rolluiken keurmerken hebben. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen laat bijvoorbeeld zien, dat de rolluiken inbraakbestendig zijn.