Handmatige rolluiken

Wilt u meer informatie over rolluiken, en in het bijzonder handmatige rolluiken? Lees hier meer over de prijzen, voordelen en andere opties.

Prijzen

Rolluiken zijn op drie verschillende manieren te bedienen: handmatig, elektrisch en automatisch. De handmatige bediening is het meest voordelig in prijs. De prijzen voor handmatige rolluiken, van 1 meter bij 1 meter, kunnen uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 tot maximaal €280, exclusief montage. De kosten voor het monteren van rolluiken bedragen gemiddeld €170 per rolluik. Bent u een handige doe-het-zelver dan kunt u rolluiken eenvoudig zelf plaatsen. Wilt u verzekerd zijn van een goede prijs/kwaliteit verhouding? Vul dan hierboven uw gegevens in en vergelijk 4 leveranciers uit uw regio.

Handmatige rolluiken

Rolluiken met handmatige bediening kunnen op verschillende manieren bediend worden. Er zijn drie verschillende manieren:

  • Bandopwinder
  • Koordopwinder
  • Slingerstang (zwengel)

De band- en koordopwinder hebben weinig verschillen. Door de band of koord naar beneden te trekken gaat het rolluik omhoog. De slingerstang is een andere manier om het rolluik te bedienen. Door de slingerstang te draaien in een bepaalde richting zal het rolluik omhoog of omlaag gaan. Als het oppervlak van het rolluik groot is, kan het ophalen veel kracht kosten. Dan is het slim om een vertrager (band en koord) of windwerk (slingerstang) aan te schaffen. Hierdoor is het ophalen van de rolluik half zo zwaar. Handmatige rolluiken zijn van waarde voor uw huis, zo hebben ze veel voordelen op het gebied van veiligheid en isolatie.

Handmatige rolluiken

Bescherming tegen inbraken

Rolluiken zorgen voor extra privacy, maar ook voor beveiliging. U kunt zelf bepalen wanneer u uw ramen en/of deuren afschermt met de handmatige rolluiken. Zo bieden de rolluiken maximale bescherming in de nacht of wanneer u niet thuis bent. Rolluiken hebben een afschrikkende werking op inbrekers. Een inbraak bij een huis met rolluiken is lastiger en maakt veel meer lawaai. Daardoor duurt de inbraakpoging veel langer, dan wanneer uw huis niet beschermd is met rolluiken.

Besparen op stookkosten

Door de aanschaf van rolluiken kunt u flink besparen op de stookkosten. Dit komt doordat er tussen het rolluik en het raam een warmteweerstand wordt opgebouwd. Dit is een vorming van stilstaande lucht. Het voorkomt dat koude buitenlucht naar binnen komt. Hierdoor wordt de isolatiewaarde in combinatie met warmte-isolerend glas met zeker 20% verbeterd. Door de verbetering van de isolatiewaarde, kunt u het hele jaar door besparen op uw stookkosten. Omdat u hierdoor maandelijks bespaart, verdient u de investering in handmatige rolluiken terug.

Voordelen van handmatige bediening

Handmatige rolluiken hebben ook voordelen ten opzichte van elektrische rolluiken. Zo zijn de aanschafkosten een stuk lager. Hierdoor kunt u de investering eerder terugverdienen. Bij elektrische rolluiken kan een storing optreden, vaak moet er dan een specialist komen die het probleem kan verhelpen. De techniek van handmatige rolluiken is vrij eenvoudig, hierdoor is de kans op technische problemen kleiner.

Meer comfort

Heeft u een groter budget te besteden en wilt u liever meer comfort, dan kunt u kiezen voor elektrische rolluiken of rolluiken met afstandsbediening. Deze zijn duurder in aanschafprijs dan handmatige rolluiken maar bieden meer comfort. Het rolluik wordt aangedreven door een buismotor, en de bediening gaat via een schakelaar of afstandsbediening. U hoeft dus heel weinig moeite te doen voor het openen en sluiten van de rolluiken. Door dit voordeel kunt u extra genieten van uw rolluiken.

Prijzen vergelijken

In uw regio zijn verschillende bedrijven die rolluiken leveren. Elk bedrijf hanteert andere prijzen, hierdoor kunnen de prijzen van handmatige rolluiken uiteenlopen. Wilt u er zeker van zijn dat u niet te veel betaald? Vergelijk dan gratis offertes van leveranciers uit uw regio. Hiermee kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van handmatige rolluiken.