Elektrische rolluiken

Een lekkere koele woning, een veilig gevoel, weinig omgevingsgeluiden, met rolluiken heeft u het allemaal. Kiest u voor het gemak van elektrische rolluiken? Lees hier uw mogelijkheden en de daarbij behorende elektrische rolluiken prijzen. We sluiten af met een handige bespaartip.

Kosten elektrische rolluiken

Als u uw woning gaat verrijken met elektrische rolluiken is het verstandig om u te verdiepen in de gemiddelde rolluiken prijzen. Dit helpt u een realistisch budget op te stellen, maar ook uw onderhandelingspositie te versterken zodat u niet onnodig te veel betaalt. We helpen u graag inzicht te krijgen in de kosten voor elektrische rolluiken. De hoogte van de prijs is afhankelijk van het materiaal van het rolluik, de afmeting, de soort bediening en of u uw elektrische rolluik wilt laten monteren. Deze factoren zijn meegenomen in onderstaand kostenoverzicht:

OnderdelenPrijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Rolluik€ 90 - € 600Van kunststof tot aluminium
en van klein (1 x 1 m)
tot groot rolluik (3 x 3 m)*
Elektrische bediening€ 80 - € 250Van motor met draaischakelaar
tot afstandsbediening
Montage€ 100 - € 200Van het monteren van een klein
of groot rolluik en de wijze van plaatsing
Gemiddelde minimale en
maximale totaalprijs
€ 270 - € 1.050

* Lees meer over de kosten van rolluiken in het algemeen op de rolluiken prijzen pagina.

Bent u toe aan een volgende stap, wilt u weten wat het plaatsen van elektrische rolluiken in uw situatie exact gaat kosten? Vraag bij ons eenvoudig en gratis in één keer tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw buurt. Waarom 4 offertes? In de praktijk blijkt dat door concurrentie het prijsverschil tussen verschillende specialisten kan oplopen tot maar liefst 40%. Door het aanvragen van offertes ziet u dus niet alleen de prijs voor het laten plaatsen van elektrische rolluiken bij u thuis, maar ook hoeveel u kunt besparen op de klus. Zonder enig risico vindt u de rolluiken specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Wilt u na het ontvangen van de offertes toch afzien van de klus? Dat is geen probleem, het aanvragen van offertes is bij ons vrijblijvend.

 Elektrische rolluiken

Voordelen elektrische rolluiken

U heeft vast een goede reden in uw hoofd waarom u rolluiken wilt, rolluiken bieden namelijk tal van praktische voordelen. Maar wat voor extra voordelen bieden elektrische rolluiken u? Uiteraard is het grootste voordeel van elektrische rolluiken het gemak dat u niet zelf het rolluik omlaag en omhoog hoeft te hijsen, maar er is meer:

  1. uw rolluiken op afstand bedienen (u kunt zelfs regelen dat u uw rolluiken op uw mobiel kunt bedienen, zodat als u bent vergeten uw rolluiken omlaag te doen terwijl de zon volop schijnt u dat op afstand alsnog kunt doen)
  2. elektrische rolluiken zijn minder makkelijk open te breken
  3. door de elektrische bediening treedt er minder snel slijtage op aan uw rolluik

 

Soorten bediening voor elektrische rolluiken

Met elektrische rolluiken kiest u voor gemak en extra veiligheid, maar wat voor keuzes heeft u op het gebied van elektrische bediening en wat doet iedere keuze met de prijs? Allereerst heeft u een buismotor nodig. De hoogte van de prijs van de motor is afhankelijk van het merk, de afmeting van uw rolluik en het gewicht (een rolluik van aluminium is zwaarder dan kunststof). Om de motor aan het werk te zetten heeft u een bedieningsknop nodig. De prijzen en mogelijkheden van de soorten bediening van een elektrisch rolluik ziet u in onderstaande kostenoverzicht:

Elektrische bedieningGemiddelde meerprijs per rolluik, incl btwOmschrijving
Buismotor€ 60 - € 150Nodig als basis voor uw elektrische bediening
met draaischakelaar+ € 20Een knop die u handmatig opzij drukt waarna het rolluik omhoog of omlaag gaat.
met sleutelschakelaar+ € 50Een sleutel die u omdraait waarna u rolluik omhoog of omlaag gaat. De sleutel biedt extra beveiliging.
met tijdschakelaar+ € 50U stelt tijden in wanneer uw rolluik automatisch omlaag en omhoog gaat op de aangegeven tijden. Zelf heeft u geen omkijken naar uw rolluik.
met afstandsbediening+ € 100Vanuit iedere plek in huis kunt u uw rolluiken bedienen met de afstandsbediening. Een afstandsbieding is bijvoorbeeld ook erg makkelijk bij een garage.

Elektrische rolluiken garage

Maak uw elektrische rolluiken nog comfortabeler

Alsof elektrische rolluiken niet al genoeg voordelen bieden, kunt u uw rolluiken voorzien van nog meer extra’s.

ExtraGemiddelde prijs per stuk, incl. btwOmschrijving
Anti-optilveren€ 5Door de veren wordt het voor inbrekers een zeer lastig karwei om uw rolluik omhoog te duwen.
Zonnesensoren€ 180Het rolluik gaat automatisch open en dicht wanneer de zon schijnt.
Bewegingsmelder€ 250Het rolluik gaat automatisch dicht wanneer iemand te lang voor uw raam of deur blijft staan, kortom: goed tegen inbrekers.

Elektrische rolluiken monteren

U kunt zelf uw elektrische rolluiken monteren met handleidingen of de klus uitbesteden aan een rolluiken specialist. Besteedt u de klus uit dan bespaart dit u allereerst spierpijn in uw armen, maar nog belangrijker: de maten voor uw rolluiken worden nauwkeurig opgemeten, uw elektrische rolluik wordt correct en veilig aangesloten op het elektriciteitsnet, stevig bevestigd aan uw muur of kozijn en tot slot profiteert u van garantie. Het garantietermijn verschilt per specialist maar in de meeste gevallen ligt dit rond de 5 jaar. Kortom, het biedt u meer zekerheid om onbezorgd te genieten van de voordelen van uw elektrische rolluik.

 Elektrische rolluiken offerte aanvragen

Bespaartip: Vraag elektrische rolluiken offertes op

Niemand die erop zit te wachten: heeft u net elektrische rolluiken laten plaatsen, toont u ze vol trots aan uw buren en wat blijkt? Uw buren hebben hun elektrische rolluiken voor tientallen euro’s goedkoper laten plaatsen. Verdiep u daarom van tevoren goed in de prijzen. Het aanvragen van offertes is hier een handig hulpmiddel voor. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend tot wel 4 offertes op van betrouwbare rolluik specialisten in uw omgeving. Binnen 2 werkdagen doen de specialisten u een prijsvoorstel waarna u de prijzen vergelijkt. U bespaart bovendien, omdat u mogelijk korting krijgt op uw inboedelverzekering. Door elektrische rolluiken met het Politie Keurmerk Veilig Wonen te laten plaatsen, ontvangt u vaak een korting op uw premie.