Aluminium rolluiken

Nooit meer een te warm huis, lekker besparen op uw stookkosten en een veiliger gevoel: dit zijn nog maar 3 van de voordelen van aluminium rolluiken. Benieuwd naar alle mogelijkheden die u heeft en de bijbehorende prijzen voor aluminium rolluiken? Die vindt u hier.

Aluminium rolluiken prijzen

Laten we starten met de gemiddelde prijzen die bij aluminium rolluiken horen. De totaalprijs is afhankelijk het rolluik zelf (afmeting), de bediening en montagekosten.

OnderdelenPrijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Aluminium rolluik€ 100 - € 600Van klein (1 x 1 m) tot
groot rolluik (3 x 3 m)*
Bediening€ 10 - € 250Van handmatige tot
elektrische bediening
Montage€ 100 - € 200Van het monteren
van een klein of groot
rolluik en de wijze
van plaatsing
Gemiddelde minimale
en maximale totaalprijs
€ 210 - € 1.050

* Lees meer over de kosten van rolluiken in het algemeen op de rolluiken prijzen pagina.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor aluminium rolluiken? Een overzicht van deze prijzen, speciaal berekend voor uw situatie, heeft u binnen 2 werkdagen al in huis. Vraag bij ons gratis en eenvoudig tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluik specialisten in uw omgeving. Binnen 2 minuten is uw aanvraag verzonden. Doordat u meerdere prijzen ontvangt ziet u snel bij welke specialist u het voordeligst uit bent, in de praktijk blijkt namelijk dat het prijsverschil door concurrentie kan oplopen tot maar liefst 40%. Geef uzelf vrijblijvend inzicht in de prijzen zodat u niet te veel gaat betalen maar straks wel geniet van kwalitatieve aluminium rolluiken.

 

Aluminium rolluiken 1

Voordelen aluminium rolluiken

Waar kunststof rolluiken uw huis prima koel houden, uw slaapkamer heerlijk verduisteren en het uitzicht ontnemen van pottenkijkers, bieden aluminium rolluiken u dit ook maar dan met nog meer voordelen. Zo zal een inbreker zich wel 2 keer bedenken voordat hij/zij een poging doen uw stevige aluminium rolluiken omhoog te krijgen, zit er een schuimlaag in het rolluik dat storende geluiden van buiten tegenhoudt en deze laag werkt tevens isolerend zodat de warmte of koelte binnen blijft en uw energierekening lager wordt. Hierbij de 6 grootste voordelen van aluminium rolluiken op een rij:

 1. Zonwering
 2. Inbraakbeveiliging
 3. Geluidswerend
 4. Isolerend
 5. Verduistering
 6. Privacy

Zijn er nadelen?

Wanneer u rolluiken gaat kopen gaat u zien dat een aluminium rolluik over het algemeen een hogere prijs heeft dan een kunststof rolluik, het materiaal is namelijk zwaarder. Dit betekent ook dat wanneer u kiest voor elektrische bediening, u een motor nodig heeft met extra capaciteit. Door het gewicht en de vaak elektrische bediening is het lastiger om uw aluminium rolluik zelf op te hangen. Het is aan te raden uw rolluik vakkundig te laten bevestigen door een rolluiken specialist. De specialist zorgt dat het zware rolluik stevig aan uw buitenmuur of kozijn hangt en de elektrische bediening nauwkeurig wordt aangesloten zodat u optimaal geniet van de voordelen van uw rolluiken. Tot slot krijgt u bij veel specialisten garantie op uw rolluik én de montage.

 

Aluminium rolluiken 2

Opties aluminium rolluiken

Overtuigd door de voordelen die aluminium rolluiken u bieden? Dan is de volgende stap om uw rolluik samen te stellen.

 1. Bediening: De meeste mensen kiezen bij aluminium rolluiken voor elektrische bediening wegens het gewicht van het rolluik. De prijs ligt dan uiteraard iets hoger dan wanneer u kiest voor handmatige bediening. U heeft namelijk een betrouwbare buismotor nodig. De bediening van deze buismotor kunt u zo luxe maken als u zelf wilt, van een draaischakelaar tot afstandsbediening.
 2. Kleur: Aluminium rolluiken zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Laat het rolluik als een kameleon opgaan in de kleuren van uw woning of laat ze er juist uitspringen, net wat u voorkeur heeft.
 3. Lichtdoorlatend: Het is mogelijk om voor een totaal verduisterend rolluik te gaan of nog enkele lichtgaten in het rolluik laten zitten, zoals te zien is op onderstaande afbeelding.
 4. Inbouw-, opbouw- of voorzetrolluik: Wanneer uw huis gebouwd wordt heeft u de mogelijkheid om uw rolluik te laten inbouwen. U ziet dan geen kast op uw kozijn of muur. Inbouw is echter lastiger bij bestaande bouw omdat uw gevel moet worden aangepast. Bij bestaande bouw wordt het meest gekozen voor opbouw of voorzet rolluiken. De rolluikenkast wordt dan bevestigd tussen of op uw kozijn of muur.
 5. Extra rolluiken opties: Anti-optilveren zodat inbrekers uw aluminium rolluik al helemaal niet meer omhoog krijgen, zonnesensoren die uw rolluik automatisch omlaag laat gaan wanneer de zon vol op uw ramen schijnt of bewegingsmelders die uw rolluik sluiten wanneer er iemand te lang bij uw raam blijft staan. Dit zijn handige extra opties om uw aluminium rolluik mee te verrijken.

Aluminium rolluiken 3

Tot wel 40% besparen op uw aluminium rolluiken

Heeft u besloten om aluminium rolluiken te laten plaatsen? Ga dan niet met de eerste de beste rolluiken specialist in zee. Dit kan namelijk net een specialist zijn die een hoge prijs vraagt. Verdiept u zich in de prijzen, dan gaat u zien dat er een prijsverschil van tot maar liefst 40% tussen specialisten kan zitten. We begrijpen dat u geen zin en tijd heeft om alle specialisten in uw buurt af te gaan. Daarom bieden we u graag gratis de volgende mogelijkheid: Vraag met één aanvraag tot wel 4 vrijblijvende offertes op. Zo ziet u niet alleen welke prijs u kunt verwachten voor uw aluminium rolluiken, maar ook hoeveel u kunt besparen op de klus. Het aanvragen van offertes kost u slechts 2 minuten van uw tijd en binnen 2 werkdagen heeft u de prijsinformatie al in huis. Vergelijk, onderhandel en vind de specialist die uw woning mag verrijken met kwalitatieve aluminium rolluiken voor de voordeligste prijs.