Soorten rolluiken

Rolluiken kunnen veel voordelen bieden voor uw woning. Er zijn verschillende soorten rolluiken waaruit u kan kiezen. Lees hier meer over deze verschillende soorten.

Prijzen

De prijs van een rolluik ligt ongeveer tussen de € 100 en € 500 voor een rolluik van 1 meter breed en 1 meter hoog. De prijs van een rolluik is van veel factoren afhankelijk. De belangrijkste factor die hierin een rol speelt is de bediening. Zo betaalt u voor een rolluik met handmatige bediening een prijs vanaf ongeveer € 100, terwijl u voor een elektrisch rolluik met afstandsbediening gemiddeld € 350 kwijt bent. Bent u nieuwsgierig naar de exacte prijzen? Door hierboven uw postcode in te vullen kunt u kosteloos en eenvoudig offertes vergelijken. Door het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% voordeliger uit zijn.

Soorten rolluiken

Er zijn verschillende soorten rolluiken waaruit u een keuze kunt maken. Het grootste verschil zit in de bediening van de rolluiken. Deze bediening kan op 3 verschillende manieren plaatsvinden:

Deze rolluiken hebben allemaal hun eigen eigenschappen en voordelen. Hieronder leest u welke soort rolluik het beste voldoet aan uw wensen.

Soorten rolluiken

Rolluik met handmatige bediening

De naam zegt het al. Een [rolluik met handmatige bediening] kunt u alleen handmatig open en dicht doen. Het voordeel van handmatige rolluiken is de lage aanschafprijs. De prijs van een handmatig rolluik ligt vanzelfsprekend lager dan die van een elektrisch rolluik en een rolluik met afstandsbediening. Met een handmatig rolluik bent u gemiddeld € 100 voordeliger uit dan bij een elektrisch rolluik. Daarnaast is het rolluik met handmatige bediening niet gevoelig voor storingen en heeft u er weinig omkijken naar.

Rolluik met elektrische bediening

Elektrische rolluiken hoeft u niet handmatig te openen en sluiten. Het rolluik beschikt namelijk over een ingebouwde motor. De bediening van het rolluik gaat via een schakelaar. Er zijn verschillende soorten schakelaars waaruit u kunt kiezen, waaronder een draaischakelaar, een sleutelschakelaar en een tijdklok. Het prijsverschil zit voornamelijk in de soort schakelaar die u kiest.

Rolluik met afstandsbediening

Het [rolluik met afstandsbediening] is ook een elektrisch rolluik, maar de bediening gaat niet via een schakelaar. Het rolluik heeft een ingebouwde motor en ontvanger, waardoor het op afstand bedienbaar is met een handzender. Dit vergroot het gebruiksgemak. Het rolluik met afstandsbediening is wel duurder dan een regulier elektrisch rolluik. Houdt u rekening met een prijstoename van gemiddeld € 100 in vergelijking met een rolluik met schakelaar. De prijs is afhankelijk van onder andere het type motor en afstandsbediening die u kiest.

Prijzen vergelijken

Als u een of meerdere rolluiken aan wilt schaffen, dan is het slim om vooraf de prijzen te vergelijken. Dit kunt u doen door vrijblijvend meerdere offertes aan te vragen van specialisten in uw regio. U kunt deze offertes dan eenvoudig naast elkaar leggen om zo voor de meest voordelige optie te kiezen. Hierdoor kunt u veel geld besparen op uw rolluik.