Rolluik dakkapel

Met een dakkapel geniet u van extra licht en ruimte in uw kamer. Bent u daarnaast op zoek naar een manier om de temperatuur in uw kamer aangenamer te maken en verduistering voor een goede nachtrust? Verrijk uw dakkapel met een rolluik. Vind hier meer informatie en de prijzen.

Wat kost een rolluik?

We starten met de vraag: wat kost een rolluik? De prijs is van vele factoren afhankelijk, we hebben daarom de prijs in 3 keuzes opgesplitst: het rolluik zelf (afmeting en materiaal), bediening (handmatig of elektrisch) en of u het rolluik laat monteren door een specialist. De minimale tot de maximale prijzen vindt u in onderstaand kostenoverzicht.

OnderdelenPrijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Rolluik*€ 90 - € 600Van kunststof tot aluminium
en van klein ( 1 x 1 m) tot
groot rolluik (3 x 3 m)
Bediening€ 10 - € 250Van handmatige tot
elektrische bediening
Montage€ 100 - € 200Van het monteren van een
klein of groot rolluik en
de wijze van plaatsing
Gemiddelde minimale
en maximale totaalprijs
€ 200 - € 1.050

* Alle keuzes waar u voor komt te staan bij het aanschaffen van een rolluik vindt u op de rolluiken kopen pagina.

De gemiddelde afmeting van een dakkapel is 2.50 meter breed x 1.50 meter hoog. Een rolluik van deze afmeting met elektrische bediening en inclusief montage komt uit op een bedrag van rond de € 550.

Bent u van plan uw dakkapel te verrijken met een rolluik, maar wilt u eerst weten wat voor prijskaartje dat oplevert zonder direct met een specialist in zee te gaan? Vraag bij ons gratis en met één aanvraag tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw regio. Doordat u meerdere offertes ontvangt, heeft u een handig overzicht van de prijzen en gaat u geld besparen. In de praktijk blijkt namelijk dat het prijsverschil tussen specialisten kan oplopen tot wel 40%. Zonde dus, om niet eerst meer inzicht in de prijzen te krijgen voordat u uw definitieve keuze maakt. Vraag bovendien het PKVW-keurmerk bij uw gemeente en ontvang mogelijk een korting op uw inboedelverzekering.

Rolluik dakkapel

Voordelen van een rolluik op uw dakkapel

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een rolluik op hun dakkapel te plaatsen wegens de fijne voordelen. U heeft vast ook al een reden in uw hoofd waarom u een rolluik wilt. Dit kan zijn dat uw kamer in de zomer veel te warm wordt en in de winter juist erg koud is of omdat u niet meer kan uitslapen omdat uw kamer zo ontzettend licht is. Een rolluik op uw dakkapel biedt 6 grote voordelen:

  • Zonwering: Een rolluik houdt uw kamer lekker koel op warme dagen.
  • Inbraakbeveiliging: Ongenodigde gasten komen niet langs uw rolluik.
  • Geluidswerend: Een rolluik dempt omgevingsgeluiden.
  • Isolerend: In de zomer heeft u een aangename koele kamer, dus geen energiekosten voor een waaier. In de winter houdt u de warmte lekker binnen waardoor u minder hard hoeft te stoken voor een prettige temperatuur in uw kamer.
  • Verduistering: Een rolluik zorgt voor een volledig verduisterde slaapkamer.
  • Privacy: Buurtbewoners die uitzicht hebben op uw raam wordt het zicht ontnomen.

Rolluik op nieuwe dakkapel

Wanneer u een nieuwe dakkapel laat plaatsen op uw woning, kies er dan voor om direct het rolluik te laten monteren. Dit is een stuk voordeliger dan wanneer er later opnieuw een vakman het dak op moet. Geen dubbele opmeet-, bezorg- en voorrijkosten. Laat u uw dakkapel op maat maken, dan heeft u de mogelijkheid om het rolluik volledig te laten integreren in uw dakkapel. Wanneer het rolluik is opgerold, is het rolluik onzichtbaar. Kiest u voor een kant-en-klare dakkapel, dan wordt het rolluik met kast tijdens het plaatsen van uw dakkapel bevestigd.

Rolluik dakkapel woning

Rolluik op bestaande dakkapel

Bent u al in het bezit van een dakkapel maar wilt u graag genieten van de voordelen van een rolluik? Dat is zeker mogelijk met een opbouw- of voorzetrolluik. Het rolluik wordt dan via een kast aan uw dakkapel bevestigd. De maat van het rolluik moet allereerst worden opgemeten. Op internet vindt u handleidingen over hoe u dit doet. Laat u dit liever vakkundig doen zodat u zeker weet dat uw rolluik de juiste afmeting krijgt, huur dan een rolluiken specialist in. Meet u zelf de maten op en kloppen de maten niet dan is dit helaas uw eigen fout. Houd er verder rekening mee dat voor het plaatsen van rolluiken op de eerste verdieping of hoger een toeslag wordt berekend van rond de € 35 per rolluik. Er is namelijk een hoogwerker nodig en werken op hoogte kost meer tijd.

Handmatige of elektrische bediening?

De meeste mensen kiezen voor elektrische bediening voor het rolluik op hun dakkapel. Vaak wordt er gekozen voor een kwalitatieve motor, bijvoorbeeld een Somfy motor. De motor kost rond de € 100 en staat bekend als: zo goed als storingsvrij, betrouwbaar en beschikt over obstakel- en hindernisherkenning. Zo voorkomt u schade aan uw rolluik op hoogte. Met een goede motor verkleint u de kans dat u straks in een volledig donkere of enkel lichte kamer zit. Qua bedieningsvorm heeft u de volgende mogelijkheden: draaischakelaar (goedkoopste optie), sleutelschakelaar of met een afstandsbediening. U heeft zelfs de mogelijkheid om zonnesensoren op uw dakkapel te laten bevestigen. Zodra de zon op uw raam begint te branden, gaat het rolluik automatisch naar beneden. Handig voor als u in alle haast vergeten bent uw rolluik omlaag te brengen. Uiteraard bent u ook vrij om voor handmatige bediening te kiezen. De bediening gaat in dit geval via een koord of slingerstang.

Rolluik dakkapel aluminium

 

Montage rolluik op dakkapel

Voor het plaatsen van een rolluik op uw dakkapel moet u de hoogte in. Het is daarom aan te raden uw rolluik te laten plaatsen door een rolluiken specialist. U wilt uw dakkapel niet beschadigen en voorkomen dat uw rolluik wellicht niet goed vast zit en na enkele jaren omlaag valt. Daarnaast neemt het bewaren van uw evenwicht op hoogte met een zwaar rolluik in uw hand ook de nodige risico’s met zich mee. Rolluiken specialisten zijn gewend om dit werk te doen en gaan zeer nauwkeurig voor u aan het werk. Daarnaast profiteert u bij de meeste specialisten van 5 jaar garantie op uw rolluik én de montage. De kans dat u voor verrassingen komt te staan is daarmee een stuk kleiner. Win informatie in over de mogelijkheden voor uw dakkapel en bekijk of alles binnen uw budget past.

Tot 40% besparen op het rolluik voor uw dakkapel

U heeft zich nu verdiept in de mogelijkheden en gemiddelde prijzen. Heeft u besloten dat u een rolluik op uw dakkapel wilt laten plaatsen? Dan is het tijd voor de volgende stap: specifieke prijsinformatie verzamelen. Vraag bij ons gratis en met één aanvraag tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw buurt. Waarom 4 vrijblijvende offertes? In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen specialisten kan oplopen tot maar liefst 40%. Vraagt u enkel prijzen op van 1 specialist, dan weet u nooit of dit een goede prijs is. In plaats van 6 losse formulieren in te vullen, vult u bij ons in 2 minuten uw opdrachtomschrijving in waarna u binnen 2 werkdagen de gratis offertes thuis ontvangt. Vergelijk de prijzen en bekijk op uw gemak of er een rolluiken specialist tussen zit die kwaliteit levert, maar dan wel tegen de scherpste prijs.

 

Rolluik dakkapel offerte