Dakraam rolluiken

Dakraam rolluiken zijn speciaal gemaakt voor plaatsing op een dakraam. Hierdoor geniet u ook op zolder van verduistering en isolatie.

Dakraam rolluiken prijzen

De prijzen voor dakraam rolluiken kunnen erg verschillend zijn. Doordat de rolluiken op veel verschillende manieren bediend kunnen worden, lopen de prijzen ver uiteen. Voor een dakraam rolluik met de afmetingen 94 cm bij 118 cm betaald u tussen de € 381 en € 845. Bekijk hieronder de rolluiken prijs per type bediening:

  • Handmatig: vanaf € 381
  • Elektrisch: vanaf € 405
  • Solar: vanaf € 770

Bent u geïnteresseerd in een dakraam rolluik? En bent u ondertussen benieuwd geworden naar de exacte prijzen. Hier vraagt u gratis en vrijblijvend offertes uit uw regio aan. U ontvangt offertes van vakspecialisten uit uw regio. U vergelijkt hierdoor gratis en vrijblijvend voor de beste prijs.

Dakraam rolluiken

Dakraam rolluiken zijn perfect geschikt voor dakramen. Veel gezinnen hebben de zolder omgebouwd tot slaapkamer. Door middel van een dakraam kan de zolder worden voorzien van daglicht. Door een rolluik kan de kamer geïsoleerd en verduisterd worden. Doordat de kamer verduisterd kan worden, heeft u in de ochtend geen last van felle zonnestralen. Een dakraam rolluik is tevens ideaal voor het isoleren van uw woning. Door de rolluiken te sluiten kunt u de warmte binnenshuis houden. Zodra de zon schijnt kunt u de rolluiken openen en profiteren van het zonlicht.

Dakraam rolluiken

Verschillende soorten bediening

Dakraam rolluiken kunnen op veel verschillende manieren bediend worden. Een eerste manier is door middel van handmatige bediening. U kunt kiezen voor een draaistang of een tuimelluik. Door aan de stang te draaien kunt u zelf kiezen hoe ver u het rolluik opent of sluit. Het tuimelluik werkt met een klik-systeem. Door het dakraam 180º te tuimelen klikt het zichzelf vast en kunt u het openen of sluiten. Een ander soort bediening is door een elektrische motor. Door middel van een schakelaar of afstandsbediening kunt u zelf de stand van de rolluik bepalen. De solar bediening werkt via zonne-energie, en heeft hierdoor geen bedrading nodig. Door een afstandsbediening kunt u het openen of sluiten.

Keuze van het merk

Er zijn een aantal merken die de dakraam rolluiken aanbieden. Vaak zijn de rolluiken alleen geschikt voor op een dakraam van hetzelfde merk. Zo zijn de rolluiken die Velux en Roto aanbieden, alleen geschikt voor dakramen van deze merken. Het dakraam rolluik van Roma, de Roma Werso, is wel geschikt voor alle type dakramen. Wanneer u geen standaard dakraam van de twee bovenstaande merken heeft, kunt u kiezen voor de Roma Werso. Welk merk u ook kiest, u bent gegarandeerd van goede kwaliteit door het CE-keurmerk.

Jaloezie functie

De dakraam rolluiken van Roma zijn voorzien van kantelbare lamellen. Dit is het eerste dakraam rolluik met deze functie. Hierdoor is het een rolluik en jaloezie in één. Doordat de lamellen tot 45% kunnen kantelen heeft u vrij zicht naar buiten toe, maar toch zonwering.

Rolluiken schuine ramen

Heeft uw huis schuine venstervormen en beglazingen, dan zijn schuine rolluiken de oplossing. Steeds vaker zie je huizen met schuine ramen, architecten maken exclusieve ontwerpen. Hierdoor is het niet mogelijk om een normaal rolluik te plaatsen. Schuine rolluiken zijn geschikt voor ramen met een hoek van 10º tot 45º.

Dakraam rolluiken offertes vergelijken

Wilt u meer informatie over de prijzen en service van leveranciers? Dan raden wij u aan om leveranciers in uw regio te vergelijken. Wanneer u vergelijkt, ontvangt u 4 offertes uit uw regio. Veel consumenten gingen u voor en bespaarden tot wel 40%.