Rolluiken plaatsen

Nooit meer wegsmelten in huis en inbrekers lekker buiten de deur houden; rolluiken bieden tal van handige voordelen. Bent u van plan rolluiken te plaatsen? Lees hier alles over het zelf of laten plaatsen van rolluiken, inclusief de gemiddelde prijzen en handige bespaartips.

Rolluiken plaatsen prijzen

Wanneer u rolluiken gaat plaatsen is één van de eerste vragen die in u opkomt natuurlijk: wat gaat zijn de rolluiken prijzen? De totaalprijs is op te delen in 3 onderdelen: het rolluik zelf (materiaal en afmeting), de vorm van bediening (handmatig of elektrisch) en of u of een specialist uw rolluik gaat plaatsen. De gemiddelde minimale en maximale rolluiken prijzen voor deze onderdelen ziet u in onderstaand kostenoverzicht.

OnderdelenPrijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Rolluik*€ 90 - € 600Van kunststof tot aluminium
en van klein ( 1 x 1 m) tot
groot rolluik (3 x 3 m)
Bediening€ 10 - € 250Van handmatige tot
elektrische bediening
Montage€ 100 - € 200Van het monteren van een
klein of groot rolluik en
de wijze van plaatsing
Gemiddelde minimale
en maximale totaalprijs
€ 200 - € 1.050

* Uitgebreide informatie over de opbouw van de prijzen vindt u op de rolluiken prijzen pagina.

Bent u al een stapje verder en benieuwd naar wat het plaatsen van rolluiken in uw situatie gaat kosten? U komt hier bij ons eenvoudig, gratis en vrijblijvend achter. Vraag gratis tot wel 4 offertes aan van rolluiken specialisten in uw buurt. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de vrijblijvende offertes. U ziet in één oogopslag wat het plaatsen van rolluiken u gaat kosten én hoeveel geld u kunt besparen. In de praktijk blijkt namelijk dat het prijsverschil tussen specialisten kan oplopen tot wel 40%. Betaal niet te veel voor uw rolluiken, haal eenvoudig en zonder risico’s de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding boven water.

Rolluiken plaatsen

Plaatsingsmogelijkheden rolluiken

In de meeste gevallen worden rolluiken geplaatst voor ramen, deuren, op uw dakkapel of als garagedeur. U heeft hierbij de volgende mogelijkheden om uw rolluik te bevestigen:

 • Inbouwrolluik: Bij inbouw wordt het rolluik weggewerkt in uw buitenmuur, opgerold is het rolluik onzichtbaar. Deze manier van plaatsen gebeurt vooral bij woningen die nog gebouwd worden. Bij een bestaande woning is er namelijk een aanpassing aan de gevel nodig.
 • Opbouwrolluik: Bij bestaande bouw wordt er vaak gekozen voor het plaatsen van een opbouwrolluik. Het rolluik wordt dan tussen uw buitenmuur of kozijn geplaatst.
 • Voorzetrolluik: Bij bestaande bouw is ook een voorzetrolluik populair. In dit geval wordt het rolluik op uw kozijn of buitenmuur geplaatst.

Uiteraard kan een rolluik ook een ander doel dienen: uw zwembad afdekken, een schaduwplek bieden op uw veranda, of als beveiliging van uw woning.

Rolluiken plaatsen

Rolluik zelf plaatsen

Bent u een handige doe-het-zelver, heeft u spierballen genoeg om het rolluik een tijdje boven uw macht te houden, bent u zorgvuldig (u moet in uw buitenmuur of kozijn boren) en heeft u verstand van elektra (als u voor elektrische bediening gaat)? Dan heeft u de juiste ingrediënten om uw rolluiken zelf te plaatsen. Doe dit wel altijd samen met iemand, een rolluik omhoog houden en tegelijk vastmaken is een lastig karwei. Op de rolluiken zelf plaatsen-pagina vindt u een uitleg van de volgende stappen voor het zelf plaatsen van een rolluik:

 • Benodigdheden
 • Voorbereiding
 • Plaatsingsmogelijkheden
 • Op maat maken
 • Bevestigen en afronding
 • Controle

Bekijk rustig of u het ziet zitten om zelf uw rolluik te plaatsen of dat u dit liever laat doen door een rolluiken specialist.

Rolluik laten plaatsen

Kiest u ervoor om uw rolluik te laten plaatsen door een rolluiken specialist, dan levert u dit fijne voordelen op. Zo ontvangt u waardevol advies over welk type rolluik het beste aansluit bij uw wensen en woning, het plaatsen van het rolluik is snel en vakkundig voor elkaar, plaatsing op hoogte is voor een ervaren specialist geen probleem en tot slot profiteert u van gemiddeld 5 jaar garantie op uw rolluik én de plaatsing. Zo voorkomt u verrassingen. Gaat u zelf uw rolluiken plaatsen en er gaat iets mis, dan zijn de kosten al snel hoger dan wanneer u direct een specialist aan het werk had gezet.

Rolluiken plaatsen thuis

2 handige bespaartips

Zoals bij iedere klus is het ook mogelijk om op het plaatsen van uw rolluiken te besparen. Vindt hier 2 handige tips:

 1. Doe zelf voorbereidend werk: Wilt u liever het plaatsen van uw rolluiken overlaten aan een professional maar wel besparen op de kosten waar mogelijk? Vraag aan de specialist welke voorbereidende werkzaamheden u kunt oppakken. Zo bespaart de specialist tijd en u dus geld. Denk bijvoorbeeld aan het zelf opmeten van uw kozijnen. Online zijn er genoeg handleidingen te vinden waarin staat omschreven welke afmetingen u moet hebben. De specialist hoeft dan niet eerder bij u langs te komen wat u al gauw € 40 scheelt. Overleg dit wel met de specialist.
 2. Vergelijk meerdere prijsopgaves: Prijzen vergelijken doen we allemaal, zelfs tijdens het doen van onze wekelijkse boodschappen. Vergelijken is volledig geïntegreerd in ons dagelijks leven en dat is helemaal terecht. Waarom te veel betalen als het ergens anders goedkoper is? Zo werkt het ook bij rolluiken. In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen diverse rolluiken specialisten kan oplopen tot maar liefst 40%. Het advies is dan ook om meerdere specialisten met elkaar te vergelijken om de beste prijs boven water te halen. Het invullen van meerdere offerteaanvragen van rolluiken specialisten in uw buurt kan een tijdrovende klus zijn. Wij helpen u daarom graag. Vraag bij ons gratis en met één aanvraag tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis, vergelijkt u op uw gemak de prijzen en ziet u direct welke specialist u kwaliteit voor de scherpste prijs biedt.
 3. Kies rolluiken met een keurmerk: Wanneer u er zeker van wil zijn dat de rolluiken van goede kwaliteit zijn, is het altijd verstandig om te kijken naar keurmerken. Kijk bijvoorbeeld naar de CE-Markering of het KOMO-keurmerk. Zo weet u zeker dat u jarenlang geniet van de geplaatste rolluiken.