Rolluiken kopen

U bent van plan een rolluik te kopen, maar hoe zorgt u ervoor dat u het rolluik krijgt die perfect aansluit bij al uw wensen? Er zijn veel keuzes te maken die invloed hebben op uw wooncomfort ende prijs van het rolluik. Wij helpen u graag op weg met onafhankelijke informatie, prijzen en een handige bespaartips.

Rolluiken kopen, wat kost dat?

We starten met de rolluiken prijzen. Het materiaal van uw rolluik, de afmeting, de bediening en montage, ze hebben allemaal invloed op de kosten. Wanneer u rolluiken gaat kopen is het dan ook aan te raden om al uw wensen in kaart te brengen. Wilt u bijvoorbeeld een rolluik die u met een afstandsbediening bedient of vindt u het geen probleem om de rolluiken handmatig dicht te doen? In dit artikel gaan we dieper in op welke rolluiken opties het beste aansluiten bij uw wensen. Deze keuzes helpen u om onderstaande kosten specifieker toe te passen op uw situatie.

OnderdelenPrijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Rolluik*€ 90 - € 600Van kunststof tot aluminium
en van klein ( 1 x 1 m) tot
groot rolluik (3 x 3 m)
Bediening€ 10 - € 250Van handmatige tot
elektrische bediening
Montage€ 100 - € 200Van het monteren van een
klein of groot rolluik en
de wijze van plaatsing
Gemiddelde minimale
en maximale totaalprijs
€ 200 - € 1.050

* Lees meer over de kosten van rolluiken in het algemeen op de rolluiken prijzen pagina.

 

Zegt u: ik wil rolluiken kopen maar eerst weten wat dit mij exact gaat kosten? Vraag bij ons eenvoudig en gratis tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw omgeving. Dit levert u de volgende voordelen op:

 • specifieke prijsinformatie voor uw klus;
 • u kunt een realistisch budget opstellen;
 • met één aanvraag ontvangt u tot wel 4 offertes;
 • de offertes zijn afkomstig van specialisten in uw omgeving;
 • het vergelijken van meerdere offertes kan een besparing tot wel 40% opleveren;
 • de offertes zijn gratis en u zit nergens aan vast.

Het vinden van de specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding is zo heel eenvoudig. Na het zien van de offertes heeft u een goede uitgangspositie om de beste keuze te maken voor het kopen en laten plaatsen van uw rolluiken. Wilt u helemaal zeker zijn van uw keuze. Controleer dan of de vakspecialist rolluiken plaatst met een keurmerk. Een bekend keurmerk is het Romazo Garant keurmerk. Met een keurmerk weet u zeker dat u lang geniet na het kopen van uw rolluiken.

Rolluiken kopen woning

Welk probleem gaat een rolluik voor u oplossen?

Rolluiken bieden oplossingen voor vele problemen, maar de kans is groot dat u door één factor op het idee bent gekomen om rolluiken te gaan kopen. Dit kan zijn dat het bij u in huis veel te warm wordt wanneer de zon vol op uw ramen schijnt, er veel inbraken in uw buurt zijn en u uw huis extra wilt beveiligen of misschien heeft u een hele lichte slaapkamer die u graag wilt verduisteren zodat u in het weekend lekker kunt uitslapen. Hierbij alle praktische voordelen van rolluiken op een rij:

 • Zonwering
 • Inbraakbeveiliging
 • Geluidswerend
 • Isolerend
 • Verduistering
 • Privacy

 voorzet rolluiken kopen

Rolluiken kopen: materiaal

Als u weet welke problemen uw rolluik gaat oplossen, dan is het tijd om te bepalen of u een rolluik van kunststof of aluminium gaat kopen.

 • Kiest u voor de functies: zonwering, verduistering en/of privacy? Dan volstaan kunststof rolluiken, de goedkoopste optie.
 • Wilt u profiteren van bovenstaande functies maar ook: inbraakbeveiliging, geluidswerend en/of isolerend? Dan kunt u kiezen voor een rolluik van kunststof maar een aluminium rolluik voldoet beter aan deze wensen.

Weet u wat het materiaal van uw rolluik wordt? Dan heeft u nog de keuze uit diverse kleuren, zodat het rolluik perfect aansluit bij de rest van uw woning en u kunt kiezen voor een rolluik met nog enig lichtinval of een rolluik dat volledig verduistert.

Rolluiken kopen: bevestiging

Als u rolluiken gaat kopen, dan ziet u dat er 3 manieren zijn om het rolluiken te bevestigen aan uw muur of kozijn: inbouw-, opbouw- en voorzetrolluik.

 • Inbouw: Inbouw komt eigenlijk alleen voor bij nieuwbouwwoningen. Het rolluik wordt direct bij de bouw weggewerkt in de muur waardoor u de kast van het rolluik niet ziet. Wilt u dit bij bestaande bouw doen, dan moet uw gevel worden aangepast.
 • Opbouw: Bij bestaande bouw wordt opbouw het meeste toegepast. Het rolluik wordt met een kast tussen uw muur of op uw kozijn bevestigd.
 • Voorzet: Bij bestaande bouw kunt u ook kiezen voor voorzet. Bij voorzet wordt het rolluik op uw buitenmuur of kozijn bevestigd. Er is daardoor bijvoorbeeld een stukje ruimte vrij om uw raam open te zetten.

Rolluiken kopen offertes

Rolluiken kopen: bediening

De volgende keuze bij het kopen van rolluiken is of u handmatig uw rolluiken omhoog en omlaag gaat hijsen of dat u kiest voor het gemak van elektrische bediening. De meeste mensen die aluminium rolluiken kopen kiezen voor elektrische bediening omdat aluminium een zwaarder materiaal is. Echter zijn beide opties mogelijk en hangt de keuze dan ook af van het budget dat u beschikbaar wilt stellen, handmatig bediening is goedkoper dan elektrisch. Onderstaand ziet u uit welke soorten bediening u de keuze heeft:

Handmatige bedieningElektrische bediening
SlingerstangDraaischakelaar
KoordSleutelschakelaar
Tijdschakelaar
Afstandsbediening

Kies of u uw rolluik(en) laat monteren

Als het goed is heeft u nu het rolluik voor ogen die helemaal voldoet aan uw wensen. Tijd om na te denken over de plaatsing van uw rolluik(en). U kunt uw rolluik zelf kopen en ophangen door handleidingen te raadplegen of u laat de klus lekker over aan een rolluiken specialist. U bespaart uzelf spierpijn in uw armen en rug, uw kozijnen worden nauwkeurig opgemeten zodat het rolluik goed aansluit, uw rolluiken worden stevig aan uw muur of kozijn bevestigd en tot slot profiteert u van garantie op de montage van uw rolluiken. Het garantietermijn verschilt per specialist maar gemiddeld is dit 5 jaar. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan.

Zonnescherm woning

Rolluiken online kopen

U kunt uw rolluik online kopen. Online spoort u eenvoudig de prijsverschillen op tussen diverse aanbieders van rolluiken. Het advies is te kiezen voor een betrouwbaar rolluiken merk zoals: Roma, Verano of Winsol. Kiest u voor een betrouwbare aanbieder en voor een goed merk, dan is de kans groot dat u profiteert van een garantie tot 5 jaar op uw rolluiken. Wilt u uw rolluiken laten plaatsen en heeft uw rolluiken specialist geen prijzen online staan? Vraag dan bij de rolluiken specialist op wat hij/zij voor hetzelfde rolluik vragen. Door uw online prijzen zoektocht heeft u een sterkere onderhandelingspositie zodat u uw rolluiken voor de beste prijs koopt.

Bespaartip: De beste kwaliteit voor de laagste prijs

Wanneer u rolluiken gaat kopen zal u er snel achter komen, de prijzen tussen specialisten lopen door concurrentie flink uiteen. In de praktijk blijkt dat dit prijsverschil kan oplopen tot zelfs 40%. Het is zonde om bij specialist A te veel te betalen voor dezelfde rolluiken en montage als bij specialist B. Wilt u dit voorkomen, verdiep u dan goed in de prijzen. Hier heeft u al gemiddelde prijzen gevonden, maar specifieke prijsinformatie krijgt u door het vergelijken van meerdere offertes. Vraag bij ons gratis tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw buurt. Binnen 2 werkdagen sturen deze specialisten u hun prijsvoorstel toe. Bekijk de prijzen lekker vanaf de bank en beslis of de rolluiken specialist die voldoet aan uw wensen ertussen zit. Koop online of via de specialist uw rolluiken en geniet snel van de fijne voordelen die rolluiken u bieden.

Rolluiken kopen thuis