Goedkope rolluiken

Goedkoop is altijd fijn, mits de kwaliteit natuurlijk goed is. Wij hebben voor u 5 handige tips op een rij gezet, die u helpen goedkope rolluiken te vinden zonder in te leveren op de kwaliteit. Kortom, lees hier hoe u rolluiken met de beste prijs-kwaliteitsverhouding vindt.

Prijzen van goedkope rolluiken

Om een beeld te krijgen van wat goedkoop of duur is voor het kopen van rolluiken, vindt u onderstaand de gemiddelde kosten voor rolluiken. Hoe hoog de kosten zijn hangt af van de volgende factoren:

 • Materiaal: kunststof of aluminium
 • Afmeting: klein (1 meter breed) tot groot (3 meter breed)
 • Bediening: handmatig of elektrisch
 • Montage: zelf plaatsen of uitbesteden

Gaat u voor de eerste keuzes, dan bent u het goedkoopste uit voor uw rolluiken.

OnderdelenPrijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Rolluik*€ 90 - € 600Van kunststof tot aluminium
en van klein ( 1 x 1 m) tot
groot rolluik (3 x 3 m)
Bediening€ 10 - € 250Van handmatige tot
elektrische bediening
Montage€ 100 - € 200Van het monteren van een
klein of groot rolluik en
de wijze van plaatsing
Gemiddelde minimale
en maximale totaalprijs
€ 200 - € 1.050

* Lees uitgebreide informatie over de kosten van rolluiken op de rolluiken prijzen pagina.

U ziet in dit overzicht dat een kunststof rolluik (1 x 1 meter) met handmatige bediening u in het goedkoopste geval gemiddeld € 100 kost, exclusief montage. Wilt u liever elektrische bediening? Dan dient u in het voordeligste geval rekening te houden met een meerprijs van minimaal € 60 euro, dus totaal € 160. Wellicht vindt u online nog goedkopere rolluiken, maar zorg wel dat u het aspect kwaliteit niet uit het oog verliest. Goedkoop kan namelijk ook duurkoop worden. Bij een goede specialist geniet u van persoonlijk en professioneel advies en een garantieregeling waar u op terug kunt vallen.

Goedkope rolluiken

Allereerst: bedenk goed waarom u rolluiken wilt

Wat voor probleem gaat het rolluik voor u oplossen? Een vraag die bepalend is voor de rolluiken opties die u kiest. Wilt u niet langer wegsmelten in huis doordat de zon vol door uw ramen schijnt of wilt u een keer lekker uitslapen in het weekend, maar is uw slaapkamer nu veel te licht? De reden waarom u een rolluik wilt aanschaffen vormt uw uitgangspunt. De voordelen die rolluiken bieden zijn:

 • Zonwering
 • Inbraakbeveiliging
 • Geluidswerend
 • Isolerend
 • Privacy
 • Verduistering

Wilt u rolluiken voor zonwering, privacy en/of verduistering? Dan volstaat de goedkopere variant: een kunststof rolluik. Wilt u juist rolluiken voor inbraakbeveiliging, geluidwering en/of isolatie? Dan kunt u kiezen voor een kunststof rolluik, maar een aluminium rolluik is beter in staat u het beste resultaat te leveren. Het advies is dan om op zoek te gaan naar goedkope aluminium rolluiken.

5 tips voor goedkope rolluiken met kwaliteit

Nu u zich heeft verdiept in de rolluiken prijzen en de mogelijkheden van rolluiken starten we met de 5 tips om goedkope én geschikte rolluiken te vinden voor uw woning.

Tip 1. Kies voor een betrouwbaar merk

Kiest u voor een betrouwbaar rolluiken merk, dan loopt u minder risico op onaangename verrassingen. Er zijn bekende rolluiken merken die budget varianten aanbieden, dit zijn onder andere: Heroal, Verano en Smits. In veel gevallen geniet u dan van 5 jaar garantie waardoor u minder risico heeft op vervelende kosten in de toekomst. Deze rolluiken hebben bovendien vaak een keurmerk, zoals het WK3-keurmerk, dat een bepaalde mate van inbraakveiligheid garandeert.

Tip 2. Kies voor handmatige bediening

Deze voelt u waarschijnlijk al aankomen, kies voor handmatige bediening. Elektrische bediening is een luxe product dat u extra gemak oplevert, niet noodzakelijk dus. Allereerst heeft u bij elektrische bediening een buismotor nodig. Gaat u voor een huismerk motor dan kost dit u gemiddeld € 50, maar gezien de lange levensduur van rolluiken kan het zijn dat de motor deze periode niet gaat overleven. Somfy is het bekendste merk voor motoren voor rolluiken. Voor een Somfy motor betaalt u gemiddeld € 90. Houd er wel rekening mee dat hoe groter uw rolluik is, hoe meer capaciteit de motor nodig heeft en hoe hoger de prijs wordt. Met alleen de motor bent u er nog niet, u moet het rolluik namelijk bedienen. De goedkoopste vorm van bediening is een draaischakelaar, met een meerprijs van € 15. Kortom, dit zijn de bedragen die u bespaart als u uw spierballen inzet om uw rolluik omlaag en omhoog te hijsen.

 

Goedkope rolluiken aluminium

Tip 3. Zelf uw rolluik opmeten, halen en plaatsen

Bent u een handige doe-het-zelver? Dan kunt u zelf uw rolluiken plaatsen. Maar niet alleen op de montagekosten kunt u besparen, ook op het opmeten en leveren van uw rolluiken.

 • Opmeten rolluiken: Allereerst moet u de maten opmeten voor uw toekomstige rolluiken. Online vindt u handleidingen die u stap voor stap uitleggen hoe u de juiste maten van uw kozijn opmeet. Laat u dit doen, dan kost dit u al snel € 50 per rolluik, inclusief voorrijkosten. Let wel op: Als u niet de juiste maten heeft doorgegeven en het rolluik past niet, dan is dit helaas u schuld.
 • Rolluiken leveren: Kies voor een rolluiken leverancier in uw omgeving. U kunt dan zelf uw rolluiken ophalen waardoor u geen bezorgkosten hoeft te betalen, deze kosten liggen gemiddeld rond de € 35 per rolluik.
 • Rolluiken plaatsen: Plaatst u zelf uw rolluik, dan bespaart u gemiddeld € 100 – € 200 aan montagekosten per rolluik. Let wel op: zorg dat u hulp heeft, houd er rekening mee dat u boven uw macht werkt dus kracht in de armen is onmisbaar en ga vooral zorgvuldig om met uw buitenmuur en kozijnen. Twijfelt u? Dan is het misschien wel de goedkoopste optie om uw rolluiken te laten ophangen door een specialist. Wanneer uw rolluik na één jaar al weer naar beneden komt, bent u in de meeste gevallen namelijk duurder uit dan dat een specialist (met 5 jaar garantie) uw rolluik had opgehangen.

Tip 4. Profiteer van kwantumkorting

Veel rolluiken specialisten geven korting wanneer u meerdere rolluiken tegelijkertijd laat plaatsen. Deze korting kan oplopen tot wel 10%. Twijfelde u nog of u nu eerst start met één rolluik en later meer rolluiken laat plaatsen? Denk dan nog eens na of u niet direct alle rolluiken wilt laten plaatsen, u bespaart dan naast de korting ook op dubbele opmeet-, bezorg- en plaatsingskosten. Wilt u zelf maar 1 rolluik? Ga bij de buren op de koffie en vraag of zij toevallig interesse hebben om hun woning te verrijken met rolluiken. Zo kunt u samen genieten van goedkope rolluiken.

 

Goedkope rolluiken kunststof

Tip 5. Vraag gratis offertes op

Tot slot, dé bespaartip onder de bespaartips. Wilt u goedkope rolluiken, vergelijk dan de prijzen van meerdere aanbieders. Zo weet u niet alleen wat het aanschaffen van rolluiken u gaat kosten, maar ziet u ook direct het prijsverschil tussen aanbieders. In de praktijk blijkt dat door concurrentie het prijsverschil tussen rolluiken specialisten kan oplopen tot maar liefst 40%.

Door het aanvragen van offertes zorgt u ervoor dat u niet te veel gaat betalen voor uw toekomstige rolluiken en heeft u een sterkere onderhandelingspositie. Geen zin om iedere rolluiken aanbieder in uw buurt af te gaan? Bij ons vraagt u met één aanvraag gratis en vrijblijvend prijsinformatie aan bij tot wel 4 specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen doen de specialisten u een prijsvoorstel waarna u de offertes rustig vanuit huis bekijkt. Bespaar uzelf dus veel tijd en geld, vraag binnen 2 minuten de gratis offertes aan. Zie direct of de rolluiken goedkoop genoeg zijn dat ze in uw budget passen of start vanuit een sterke positie de onderhandeling met de specialisten. Zit de geschikte rolluiken specialist er echt niet tussen? Geen probleem, de offertes zijn vrijblijvend.

Op naar goedkope rolluiken

Zoals u heeft kunnen lezen is het krijgen van goedkope maar kwalitatieve rolluiken niet moeilijk. Met een kleine zoektocht geniet u straks van de heerlijke voordelen die een rolluik u te bieden heeft.