Rolluiken prijzen

De hitte van de zon uit huis weren, inbrekers buiten de deur houden of juist geluid van de snelweg naast uw huis dempen; rolluiken bieden tal van voordelen. Maar wat kosten rolluiken eigenlijk en in hoeverre hebben keuzes invloed op de prijs van rolluiken? Op deze vragen geven we u graag antwoord.

Rolluiken prijzen

De kosten voor uw rolluik zijn afhankelijk van een aantal keuzes, denk aan: materiaal, bediening en montage. In onderstaand kostenoverzicht ziet u de gemiddelde prijzen van rolluiken.

OnderdelenPrijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Rolluik*€ 90 - € 600Van kunststof tot aluminium
en van klein ( 1 x 1 m) tot
groot rolluik (3 x 3 m)
Bediening€ 10 - € 250Van handmatige tot
elektrische bediening
Montage€ 100 - € 200Van het monteren van een
klein of groot rolluik en
de wijze van plaatsing
Gemiddelde minimale
en maximale totaalprijs
€ 200 - € 1.050

* Alle keuzes waar u voor komt te staan bij het aanschaffen van een rolluik vindt u op de rolluiken kopen pagina.

Rolluiken prijzen

Heeft u een goed beeld van de gemiddelde rolluiken prijzen? Dan is de volgende stap om vrijblijvend specifieke prijsinformatie op te vragen voor uw klus. Vraag bij ons eenvoudig en gratis in één keer tot wel 4 vrijblijvende offertes op van betrouwbare rolluiken leveranciers in uw omgeving. Waarom 4 offertes? In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen diverse specialisten door concurrentie oploopt tot wel 40%. Door het aanvragen van meerdere offertes ziet u dus niet alleen hoeveel het plaatsen van rolluiken u gaat kosten maar ook hoeveel u kunt besparen. Zonder risico vindt u eenvoudig de rolluiken specialist met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zit de juiste specialist er voor u toch niet tussen? Dat is geen probleem, het aanvragen van de offertes is bij ons vrijblijvend.

Rolluik materialen

U wilt een rolluik kopen met een reden: zonwering, inbraakbeveiliging, geluid dempen of een andere reden. Deze reden heeft invloed op het materiaal van uw rolluik: kunststof of aluminium. Wilt u bijvoorbeeld rolluiken om niet weg te smelten in huis wanneer de zon vol in uw woning schijnt, of voor privacy en/of verduistering van uw slaapkamer? Dan volstaan kunststof rolluiken. Wilt u daarnaast ook nog profiteren van een betere isolerende werking, geluidswering en de rolluiken laten dienen als inbraakbeveiliging? Dan is het advies om te kiezen voor aluminium rolluiken. Zoals u waarschijnlijk al verwacht liggen de prijzen van aluminium rolluiken liggen iets hoger. De gemiddelde rolluiken prijzen per materiaalsoort ziet u in onderstaand kostenoverzicht.

MateriaalGemiddelde prijzen voor afmeting 100 x 100 cm, incl. btw, excl. montageGemiddelde prijzen voor afmeting 200 x 200 cm, incl. btw, excl. montage
Kunststof rolluik€ 90 - € 150€ 250 - € 350
Aluminium rolluik€ 100 - € 250€ 350 - € 600

Bediening rolluiken

Het volgende onderdeel dat invloed heeft op de rolluiken kosten is de bediening. De meeste mensen kiezen bij aluminium rolluiken voor elektrische bediening omdat dit rolluik zwaar is. Voor kunststof rolluiken is het verdeeld. De ene persoon steekt liever zelf de handen uit de mouwen en een ander kiest voor het gemak van elektrisch. Het is net wat binnen uw budget past, handmatige bediening is uiteraard de goedkoopste optie. De gemiddelde meerprijzen voor de bediening van uw rolluiken zijn als volgt:

BedieningGemiddelde meerprijs per rolluik, incl btw.Soorten, van goedkoopste naar duurste optie
Handmatige bediening*€ 10 - € 20- slingerstang
- band of koord
Elektrische bediening*€ 80 - € 250buismotor +
- draaischakelaar
- sleutelschakelaar
- tijdschakelaar
- afstandsbediening

* Wilt u meer weten over de bedieningsvormen? Ga dan naar onze handmatige rolluiken of elektrische rolluiken pagina.

Rolluiken prijzen: Monteren van rolluiken

Zodra u de keuzes voor uw ideale rolluik heeft gemaakt, is het tijd om de rolluiken te plaatsen. Gaat u de klus uitbesteden aan een rolluiken specialist, dan weet u zeker dat uw rolluik exact de juiste maat heeft en zorgvuldig wordt bevestigd aan uw buitenmuur. De rolluiken prijs voor het laten plaatsen is gemiddeld € 100 – € 200 per rolluik. Of u in de hogere of lagere prijsrange zit, is afhankelijk van de afmeting, de vorm van bediening (handmatig/elektrisch), manier van bevestigen (inbouw, opbouw of voorzetrolluik) en de locatie van uw rolluik. Gaat het bijvoorbeeld om het plaatsen van een rolluik op de 2de verdieping of hoger, dan komt er een meerprijs van rond de € 30 per rolluik bij aan huur voor een steiger.

Rolluiken prijzen woning

 

Wooncomfort verhogen met extra’s

Het rolluik op zichzelf biedt al grote voordelen voor uw wooncomfort, maar er is nog meer. Bekijk de onderstaande 4 rolluiken opties, inclusief rolluiken prijzen, om te kijken of u uw rolluik nóg luxer wilt maken.

ExtraGemiddelde prijs per stuk, incl. btwOmschrijving
Anti-optilveren€ 5Door de veren wordt het voor inbrekers onmogelijk om het rolluik omhoog te duwen.
Bandvertrager€ 40Heeft u gekozen voor handmatige bediening, dan zorgt de bandvertrager ervoor dat het rolluik geleidelijk omhoog en omlaag gaat en dus niet in één keer omlaag knalt.
Zonnesensoren€ 180Het rolluik gaat automatisch open en dicht wanneer de zon schijnt.
Bewegingsmelder€ 250Het rolluik gaat automatisch dicht wanneer iemand te lang voor het raam of de deur blijft staan, goed tegen inbrekers.

Rolluiken prijzen: 3 bespaartips

Tot slot 3 bespaartips om zoveel mogelijk op de rolluik prijs te besparen, zonder in te leveren op kwaliteit.

1.Profiteer van kwantumkorting

Twijfelt u of u één of meerdere rolluiken wilt plaatsen? Als u neigt naar meerdere rolluiken dan is het verstandig om direct naar de prijzen voor het afnemen van meerdere rolluiken te informeren. Rolluiken specialisten geven namelijk vaak korting wanneer er meer producten of diensten worden afgenomen. Wilt u zelf maar één rolluik kopen? Informeer bij uw buren of zij ook interesse hebben in rolluiken voor hun ramen of deuren zodat u samen de handen ineen kan slaan.

2. Krijg korting op uw inboedelverzekering

Met aluminium rolluiken verkleint u de kans op inbraken en dat kan u korting op uw inboedelverzekering opleveren. Combineert u rolluiken met goed hang- en sluitwerk op uw deuren en ramen, dan kunt u in aanmerking komen voor het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. Bent u in het bezit van dit certificaat dan geven veel verzekeraars korting op de inboedelverzekering.

3. Bespaar tot 40% op de kosten door offertes aan te vragen

In de praktijk blijkt dat het prijsverschil tussen diverse rolluiken specialisten kan oplopen tot wel 40%. Door concurrentie verschillen de kosten voor hetzelfde rolluik en werk ontzettend. Gaat u direct met rolluik specialist A in zee, dan is de kans groot dat u tientallen tot wel honderden euro’s te veel gaat betalen voor uw rolluiken. Vergelijk daarom altijd eerst de rolluiken prijzen van diverse aanbieders. Vraag bij ons gratis tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw regio. Wanneer u de offerteaanvraag heeft ingevuld, wat ongeveer 2 minuten van uw tijd kost, ontvangt u binnen 2 werkdagen de vrijblijvende offerte. Leg de offertes naast elkaar, vergelijk de prijzen en zie direct wie u de beste kwaliteit voor de beste prijs kan bieden zodat u snel geniet van al het wooncomfort dat rolluiken u brengen.

Rolluiken prijzen offerte