Verlenging verlaagd btw-tarief verbouw- en herstelwerkzaamheden

Het verlaagde btw tarief op arbeidskosten voor verbouwingen en renovaties is voor de tweede keer verlengd. Tot 1 juli 2015 kunnen woningeigenaren profiteren van het belastingvoordeel.

Verlenging btw-tarief

De verlenging van het verlaagde btw-tarief komt voort uit het overleg tussen het kabinet en oppositiepartijen over de begroting van volgend jaar. Het is de tweede keer dat deze regeling wordt verlengd. In eerste instantie zou het verlaagde btw-tarief een jaar geldig zijn van 1 maart 2013 tot 1 maart 2014, maar deze datum werd verlegd naar 1 januari 2015. De bouwsector in Nederland is blij dat het verlaagde btw-tarief nu opnieuw is verlengd tot 1 juli 2015 en is volgens een woordvoerder hard nodig om de sector een extra steuntje in de rug te geven.

Op Prinsjesdag op 16 september worden deze en andere afspraken over de begroting voor volgend jaar officieel bekend gemaakt.

6% btw op arbeidskosten

Deze tijdelijke verlaging van het btw-tarief is geldig voor verbouw- en herstelwerkzaamheden aan uw woning. Onder verbouwings- en herstelwerkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Hieronder vallen werkzaamheden als het laten plaatsen van rolluiken, het isoleren van een woning en schilder- en stucadoorswerk. Een uitgebreide lijst met werkzaamheden die onder het 6%-tarief vallen leest u op de website van de Belastingdienst. Er zitten wel enkele voorwaarden verbonden aan deze regeling. Zo moet de woning bijvoorbeeld ouder zijn dan 2 jaar na het eerste ingebruikneming van de woning.

Let op: het verlaagde btw-tarief van 6% is alleen geldig op de arbeidskosten. Hieronder vallen ook kosten als de huur van het apparatuur en de voorrijkosten. Over de materiaalkosten dient het reguliere btw-tarief van 21% te worden betaald.

Grijp uw kans

Bent u van plan om uw verbouw- of herstelwerkzaamheden te laten uitvoeren aan uw woning? Grijp uw kans en doe dit voor 1 juli 2015, zodat u ook kunt profiteren van dit lage btw-tarief.

Rate this post