Elektrische rolluiken het populairst

Elektrische rolluiken met schakelaar zijn het meest populair bij de consumenten. Vanaf het begin van 2014 koos 45% van de consumenten voor elektrische bediening met schakelaar.

Elektrisch populairder dan handmatig

De consumenten van tegenwoordig kiezen voor meer comfort. Ruim 63% van de rolluiken die geplaatst worden is elektrisch bedienbaar. In vergelijking met handmatige bediening (37%) is dit een flink verschil. Van begin 2014 tot nu heeft 45% van de consumenten gekozen voor elektrische bediening met schakelaar, en 18% met afstandsbediening. Opvallend is dat hier nog een groot verschil tussen zit, misschien dat de opkomst van domtica dit verschil vermindert.

Zonwerende functie het meest populair

Veel consumenten die rolluiken aanschafte gaven de zonwerende functie van rolluiken als aankoop reden. Met rolluiken kiest u er zelf voor wanneer u uw huis wilt verwarmen door de zon en wanneer niet. Een tweede reden voor de aanschaf van rolluiken is verhoging van de inbraakveiligheid. Rolluiken schrikken inbrekers af en zijn gemaakt van sterk materiaal. Hierdoor wordt het voor inbrekers lastig om in te breken. Tevens kiest een kwart van de consumenten voor rolluiken vanwege de geluidswerende functie.

Rolluiken het meest geplaatst bij rijtjeshuizen

In 2013 werden rolluiken net als in 2012, het meest geplaatst bij rijtjeshuizen. Maar liefst 48% van de gekochte rolluiken werden bij rijtjeshuizen gemonteerd.

  • Rijtjeshuis: 39%
  • Rijtjeshuis (hoekwoning): 19%
  • 2 onder 1 kap: 19%
  • Vrijstaande woning: 15%
  • Flat/appartement: 8%

Uw huis voorzien van rolluiken?

Wilt u ook uw huis beschermen tegen inbrekers, en in de zomer genieten van een koele woonomgeving? Dan zijn rolluiken iets voor u. Wij raden u aan om leveranciers te vergelijken. Vraag hier offertes aan van bedrijven uit uw regio, en bespaar tot wel 40% op de aankoop van rolluiken.

Rate this post