Rolluiken vervangen

U vervangt uw rolluiken als deze problemen vertonen of niet meer voldoen aan uw wensen. Door uw rolluiken te vervangen of te herstellen bent u weer jaren beschermt tegen de zon en inbraken. Informatie over beide opties inclusief gemiddelde prijzen vindt u hier.

Rolluiken vervangen prijzen

Wanneer u uw rolluiken gaat vervangen komt ongetwijfeld de volgende vraag in u op: ‘Wat gaat dit mij kosten?’. We starten daarom met prijsinformatie, een belangrijk onderdeel van uw voorbereiding. Onderstaand vindt u de prijzen voor een compleet nieuw rolluik, opgesplitst in het rolluik zelf, de bediening en montagekosten.

OnderdelenGemiddelde prijs per rolluik, incl. btwOmschrijving
Rolluik€ 90 - € 600Van kunststof tot aluminium en van klein (1 x 1 m) tot groot rolluik (3 x 3 m)*
Bediening€ 10 - € 250Van handmatige tot elektrische bediening
Demontage oude rolluiken€ 40 - € 80Het verwijderen en afvoeren van uw oude rolluiken
Montage nieuwe rolluiken€ 100 - € 200Van het monteren van een klein of groot rolluik en de wijze van plaatsing
Gemiddelde minimale en maximale totaalprijs€ 270 - € 1.050

* Lees meer over de kosten van rolluiken in het algemeen op de rolluiken prijzen pagina.

Voor het herstellen van uw rolluik is het lastig om u gemiddelde prijzen te geven, iedere reparatie is namelijk anders. Wel kunt u uitgaan van een gemiddeld starttarief van rond de € 100. Dit is inclusief arbeidskosten, voorrijkosten, materialen en btw. Bij het starttarief kunt u denken aan een klus als het vervangen van de band van uw rolluik bij handmatige bediening. Moet de motor van uw rolluik vervangen worden? Dan kunnen de kosten al snel oplopen richting de € 290.

Rolluiken vervangen

Gratis specifieke prijsinformatie?

Een schatting van de prijzen is een fijne uitgangspositie, maar nog beter is om exact te weten wat de prijs is voor het vervangen of herstellen van uw rolluiken. Wist u dat u gratis en vrijblijvend aan deze prijsinformatie komt? Vraag bij ons met één aanvraag tot wel 4 offertes aan van rolluiken specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u van deze specialisten vrijblijvend een prijsvoorstel. Zo weet u niet alleen wat het herstellen of vervangen van uw rolluiken gaat kosten, maar ziet u ook direct hoeveel u kunt besparen. In de praktijk blijkt namelijk dat het prijsverschil tussen specialisten kan oplopen tot maar liefst 40%. Een verdieping in de prijzen is dan ook geen overbodige luxe en heeft u hier binnen 2 minuten voor elkaar.

Rolluik vervangen of herstellen?

Doet u rolluik niet meer waarvoor u het rolluik heeft aangeschaft? Tijd om uw rolluik te herstellen of misschien wel te vervangen. Zit er een deuk in uw rolluik, is de band gebroken of de motor defect? In veel gevallen volstaat een reparatie. Is uw rolluik echter ouder dan 15 jaar, de gemiddelde levensduur, dan kan het maar zo zijn dat er binnenkort meer herstelwerkzaamheden om de hoek komen kijken. Overweeg of het uiteindelijk goedkoper is, om uw rolluiken te vervangen zodat u de komende jaren weer zonder zorgen geniet van de fijne voordelen van rolluiken.

Rolluiken vervangen woning

Rolluik herstellen

Er is geen levensduur te geven per onderdelen van het rolluik. De levensduur hangt namelijk volledig af van hoe vaak u uw rolluiken gebruikt, de mate van onderhoud en hoe zwaar uw rolluik is. Is de band van de bediening afgebroken of is de elektrische motor ermee gestopt? Wanneer uw rolluik voorlopig nog niet bij de 15 jaar is, is het vaak nog de moeite waard om uw rolluik te laten herstellen. Kijk voor herstelwerkzaamheden altijd eerst of het probleem binnen uw garantie valt en binnen het garantietermijn, vaak 5 jaar. Is dit niet het geval? Ga dan na of het de moeite waard is om uw rolluik te herstellen qua kosten of dat vervanging uiteindelijk voordeliger is. U kunt gratis prijsinformatie opvragen bij diverse rolluiken specialisten. Is het herstellen van uw rolluiken de moeite waard? Dan kunt u zelf aan de slag gaan als u een handige doe-het-zelver bent. Niet veel kennis van rolluiken? Laat dan een specialist uw rolluik vakkundig herstellen zodat u snel weer onbezorgd gaat genieten van uw rolluiken.

Rolluik vervangen

Voldoen uw huidige rolluiken niet meer aan uw wensen, is de schade te groot of is de schade klein maar heeft uw rolluik zijn beste tijd gehad? Tijd om uw rolluiken te vervangen zodat u weer jarenlang geniet van de handige voordelen. Het vervangen van uw rolluiken geeft u de kans om opnieuw uw mogelijkheden te overwegen: gaat u voor een kunststof of aluminium rolluik, gaat u uw rolluik handmatig bedienen of kiest u voor het gemak van elektrische bediening? Bovenaan deze pagina ziet u de gemiddelde prijzen voor de rolluiken opties. Wilt u meer informatie over de verschillende keuzes waar u voor komt te staan wanneer u uw rolluiken gaat vervangen? Op de rolluiken kopen pagina vindt u de keuzes op een rij zodat u eenvoudig het ideale rolluik samenstelt.

Automatische rolluiken vervangen

Oude rolluik demonteren

Gaat u uw huidige rolluiken vervangen? Dan moeten ze eerst worden gedemonteerd. Dit kunt u zelf doen, maar wees wel voorzichtig. Let allereerst op uw eigen veiligheid. Sluit elektrische bediening goed af of zet de handmatige bediening vast zodat het rolluik niet naar beneden komt. Ga ook niet alleen aan de slag. Een rolluik is zwaar en u wilt niet dat uw buitenmuur of kozijn straks kapot is of dat u uw evenwicht verliest (zeker niet bij werken op hoogte). Zorg ervoor dat iemand het rolluik stevig vasthoudt en de andere de demontage uitvoert. Liever geen risico’s lopen? Laat uw rolluik demonteren door de specialist die uw nieuwe rolluiken komt ophangen. Voor het demonteren van rolluiken betaalt u gemiddeld € 40 – € 80 per rolluik.

Rolluik vervangen of herstellen voor de scherpste prijs?

In de praktijk blijkt dat de prijzen tussen rolluiken specialisten flink uiteenlopen, wat een prijsverschil kan opleveren van tot wel 40%. Gaat u met de eerste de beste specialist in zee, dan weet u niet of u de beste prijs heeft of dat u onnodig te veel gaat betalen voor het herstellen of vervangen van uw rolluiken. Start daarom uw zoektocht met het opvragen van prijzen bij diverse specialisten. Vraag bij ons met één aanvraag gratis tot wel 4 vrijblijvende offertes op van rolluiken specialisten in uw regio. Binnen 2 werkdagen doen deze geselecteerde bedrijven u een prijsvoorstel waarna u rustig vanuit huis de prijzen met elkaar vergelijkt. U ziet dus niet alleen wat het herstellen of vervangen van uw rolluiken u gaat kosten, maar ook het bedrag dat u kunt besparen. Zit de specialist voor uw klus ertussen, dan weet u zeker dat u de beste prijs te pakken heeft.

Rolluiken vervangen offerte