Rolluiken schoonmaken

Heeft u thuis rolluiken? Iedereen wil rolluiken die optimaal werken en langer mooi blijven. Hier leest u alles over het schoonmaken van uw rolluiken.

Rolluiken schoonmaken prijzen

Het onderhouden en schoonmaken van uw rolluiken kost tijd en geld. De prijzen voor het uitbesteden van deze dienst kunnen erg verschillen. De prijs voor rolluiken schoonmaken wordt berekend per vierkante meter. De prijzen voor het schoonmaken van uw rolluiken starten bij €15, tot maximaal €50 per vierkante meter. Sommige leveranciers vragen extra kosten, voor het reinigen van rolluiken op hoogte of bij een dakkapel. Wilt u uw rolluiken schoonmaken voor een voordelige prijs? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes in uw regio.

Waarom uw rolluiken schoonmaken

Rolluiken hebben een beschermende functie. Ze worden blootgesteld aan extreem weer, om uw huis te beschermen en te isoleren. Daarom is goed onderhoud belangrijk. Het beste is om uw rolluiken één tot twee keer per jaar te reinigen. Dit is waarom het schoonmaken van rolluiken belangrijk is:

  • Langere levensduur door goed onderhoud
  • Optimale werking door gesmeerde delen
  • Nette uitstraling van de buitenkant
  • Schoon aanzicht vanaf de binnenkant

Rolluiken schoonmaken kan met een zachte spons en sopje. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan vlekken en oneffenheden veroorzaken. Wij raden aan om de rolluiken eens per jaar te laten waxen. De wax zorgt ervoor dat het rolluik minder vuil aantrekt, en de lak blijft langer mooi.

Rolluiken schoonmaken

Binnenkant rolluiken schoonmaken

Rolluiken schoonmaken aan de buitenkant is een eenvoudige klus. Met een zachte spons en een sopje kunt u het vuil makkelijk verwijderen. Het schoonmaken van de binnenkant is een moeilijke klus, maar het is wel belangrijk dat dit gebeurt. Wanneer de binnenkant niet gereinigd wordt zal het vuil zich sneller uitbreiden. Uw rolluiken zullen daarom sneller vuil worden, ook aan de buitenkant. Door de kap van het rolluik te verwijderen, is het makkelijk om de binnenkant te reinigen. Door het rolluik steeds een beetje te laten zakken kunt u de binnenkant schoonmaken. Gebruik ook hier geen agressieve middelen, maar milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen met bijvoorbeeld het Ecolabel.

Bewegende onderdelen onderhouden

Voor een optimale werking van rolluiken is het belangrijk dat u niet alleen het rolluikpantser reinigt. Het reinigen van de geleiders is erg belangrijk. De rubbers moeten worden schoongemaakt, en vervolgens worden gesmeerd. Gebruik hiervoor geen vet smeermiddel maar bijvoorbeeld teflonspray, want een vet smeermiddel trekt eerder vuil aan.

Onderhoudscontract

Bedrijven moeten verplicht hun rolluiken schoonmaken. Het is verplicht om rolluiken minimaal één keer per jaar te laten controleren. Bij een hoge gebruiksfrequentie moet er vaker onderhoud gedaan worden. Daarom is het voor bedrijven interessant om gebruik te maken van een onderhoudscontract. In een onderhoudscontract staan vaste afspraken voor het schoonmaken, en onderhouden van de rolluiken. Er zijn diverse bedrijven die gespecialiseerd zijn in het schoonmaken van rolluiken. Natuurlijk kunt u ook uw leverancier vragen voor de mogelijkheden. Voor particulieren is het ook mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Let er wel op of u hiermee kosten kunt besparen.

Rolluiken vervangen

Komt u bij het schoonmaken van uw rolluiken beschadigingen tegen, dan is het verstandig om uw rolluiken te laten vervangen. Door beschadigingen kunnen de prestaties van rolluiken verminderen. De bescherming tegen inbraak, of de isolatiewaarde kunnen minder worden. Ziet u dat een onderdeel aan vervanging toe is, dan is het slim om direct in actie te komen en nieuwe rolluiken te laten plaatsen.

Rolluiken schoonmaken door een specialist

Ziet u het zelf niet zitten om jaarlijks uw rolluiken te reinigen? Dan adviseren wij om een specialist in te schakelen. De prijzen voor rolluiken schoonmaken kunnen verschillen per aanbieder. Door offertes te vergelijken heeft u altijd de beste deal.

rolluiken schoonmaken offerte