Rolluiken opties

Bij het aanschaffen van rolluiken kunt u kiezen uit verschillende rolluiken opties. Er is een uitgebreide keuze, daarom helpen wij u bij uw keuze.

Prijzen verschillende rolluiken opties

Als u nieuwe rolluiken koopt moet u veel keuzes maken. Om te beginnen bij het type rolluik, u kunt kiezen uit een inbouw-, opbouw- of voorzetrolluik. Dan het type omkasting en kleur. Als u deze keuzes gemaakt heeft, zijn er nog alle extra rolluiken opties. Hier de veel gebruikte opties, de prijzen komen bovenop de prijs van het rolluik:

  • Elektrische motor: vanaf € 75
  • Bewegingsmelder: vanaf € 249
  • Zonnesensoren: vanaf € 80
  • Rolluik met hor: vanaf € 75

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor de door u samengestelde rolluik. Vul dan hierboven uw postcode in, en vergelijk leveranciers in uw regio.

Elektrische motor

Bij de aankoop is de manier van bedienen belangrijk. U kunt een keuze maken uit een handmatige of elektrische rolluik. De prijzen van een elektrische motor kunnen erg verschillen. Een motor van een huismerk is het meest voordelig in prijs. Andere bekende merken zijn Somfy en Nice, deze zijn duurder in aanschaf.

Bediening

Als u kiest voor een elektrische rolluik, kunt u kiezen tussen een schakelaar of afstandsbediening. Een schakelaar wordt op de muur geplaatst. U kunt kiezen uit drie typen schakelaars:

  • Draaischakelaar
  • Sleutelschakelaar
  • Tijdschakelaar

Bij een rolluik met afstandsbediening kunt u kiezen uit een afstandsbediening met één of meerdere kanalen. Bij een afstandsbediening met meerdere kanalen kunt u uw rolluiken in groepen delen en tegelijk bedienen. Tegenwoordig zijn rolluiken met uw smartphone of tablet bedienbaar. Zo kunt u waar u ook bent door middel van een applicatie uw rolluiken openen en sluiten.

Veiligheidsopties

Rolluiken hebben een afschrikkend effect op inbrekers. Toch komt het voor dat rolluiken worden opengebroken. Rolluiken kunnen worden voorzien van anti optilveren. Wanneer iemand het rolluik omhoog wil tillen, zal het automatisch blokkeren. Sommige merken bieden uitgebreide veiligheidspakketten aan. Een veiligheidspakket bestaat uit een versterkte onderlijst en versterkte geleiders. Hierdoor is het moeilijk om de lijsten open te buigen. Wilt u zeker zijn van een goed beveiligd rolluiksysteem dan kunt u kiezen voor een bewegingsmelder. Deze zal de omgeving rondom het rolluik detecteren. Wanneer iemand zich langere tijd bij het rolluik ophoudt, zal het automatisch sluiten. Door het aanschaffen van veiligheidsopties wordt de kans op inbraak verkleind.

Zonnesensoren

Ook voor energiebesparing is er een extra optie. De zonnesensoren zijn zowel in de winter als in de zomer een aanwinst. In de zomer, wanneer de zon gaat schijnen, zal het rolluik sluiten. Het rolluik zal ook automatisch openen om te profiteren van de warmte van de zon, om de kamer weer op temperatuur te brengen. Hierdoor blijft de kamer op de juiste temperatuur. In de nacht zullen de rolluiken sluiten om de warmte zoveel mogelijk binnen huis te houden. Ook in de winter hebben de sensoren een functie. Als de temperatuur daalt, dan zal het rolluik sluiten om de warmte binnen huis te houden. Dankzij dit systeem bespaart u op uw energierekening.

Rolluik met hor

Een veel gekozen rolluiken optie is een insectenhor. De extra kosten voor een rolluik met hor zijn gezien de voordelen minimaal. Door een insectenhor heeft u in de zomermaanden geen last van muggen en andere vervelende insecten. Bent u benieuwd welke opties er nog meer zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met een leverancier.

Leveranciers vergelijken

De prijzen van de extra opties kunnen verschillen per aanbieder. Daarom raden wij aan om hieronder leveranciers in uw regio te vergelijken. Bij ons kunt u tot wel 40% besparen op de aanschaf van rolluiken opties.