Rolluiken garantie en keurmerken

Een fijne temperatuur in uw woning, een veiliger gevoel en een lagere energierekening, dit zijn nog maar 3 van de fijne voordelen van rolluiken. Benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een rolluik? U leest het hier.

Prijzen

Rolluik prijzen met een standaard afmeting van 1 meter breed bij 1 meter hoog beginnen bij € 100 per stuk. Deze prijs is inclusief btw en exclusief montage- en bezorgkosten. De prijzen voor rolluiken lopen sterk uiteen vanwege de vele mogelijkheden die u heeft. Bent u benieuwd hoeveel nieuwe rolluiken voor uw woning gaan kosten? Vul dan hierboven uw postcode in en vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van rolluiken specialisten in uw regio.

Gegarandeerd goede rolluiken

De levensduur van rolluiken is zo’n 15 jaar. Deze levensduur is afhankelijk van verschillende factoren, zo is goed onderhoud erg belangrijk maar ook de plek waar de rolluik wordt geplaatst. Een rolluik die aan de binnenzijde wordt geplaatst heeft veel minder te verduren dan een rolluik die aan de buitenzijde wordt geplaatst. De meeste rolluiken specialisten geven zo’n 5 jaar garantie bij aanschaf van uw rolluiken. Wij adviseren u om de garantietermijnen en algemene voorwaarden met uw rolluiken specialist te bespreken, voordat u overgaat tot de daadwerkelijke aankoop.

Keurmerken

Bij de aanschaf van nieuwe rolluiken is het ook belangrijk om keurmerken in overweging te nemen. Keurmerken zorgen ervoor dat u uit kunt gaan van een bepaalde kwaliteit waar uw rolluiken aan moeten voldoen. De volgende keurmerken zijn voor rolluiken van belang:

  • SKG-KOMO keurmerk
  • Politiekeurmerk Veilig Wonen
  • CE-markering

SKG-KOMO keurmerk

Het SKG-KOMO keurmerk staat symbool voor vertrouwen en zekerheid. Bouwproducten, processen en diensten met SKG-KOMO keurmerken zijn verzekerd van kwaliteit. Dit keurmerk is opgezet, omdat consumenten er zo blindelings op kunnen vertrouwen dat de diensten of producten die zij aanschaffen van goede kwaliteit zijn. Bij aanschaf van nieuwe rolluiken kunt u dus letten op rolluiken die voorzien zijn van dit keurmerk.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Een ander keurmerk waar u op kunt letten is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk is in het leven geroepen om woningen te voorzien van maatregelen die preventief helpen tegen inbraak, vandalisme, overlast en criminaliteit. Zo is gebleken dat woningen met dit keurmerk minder kans op inbraak hebben. Als u kiest voor rolluiken die voldoen aan de eisen dit keurmerk dan kunt u ook korting op de premie voor uw inboedelverzekering krijgen.

CE-markering

De CE-markering voor rolluiken is een label die voldoet aan Europese eisen op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid. Fabrikanten met een CE-markering kunnen aantonen dat er nagenoeg geen productiefouten mogelijk zijn in hun producten. Bij aanschaf van nieuwe rolluiken is het dus verstandig om te kijken naar de CE-markering.

Welke rolluiken kiest u?

Bent u benieuwd welke rolluiken het beste passen bij uw wensen? U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen en vergelijken van rolluiken specialisten in uw regio. Tijdens het vergelijken kunt u ook letten op de verschillende keurmerken, zodat u zeker bent van kwalitatief goede rolluiken.